11 Ocak 2011 Salı

ARTIK YÜNLERDEN ŞAL



Malzeme:

evdeki artık yünler

2 numara tığ


5 zincir çekilir ve birleştirilerek halka yapılır. Halkanın içerisine aralarına 2 zicirli üçerli 6 ad.trabzan yapılır. (tığ üzerine ip bir kez dolanarak trabzan yapılır). 5 zincir çekilerek 2.sıraya geçilir. alt sıradaki zincir boşluklarına üçerli ve arası 2 zincirli olacak şekilde 6 trabzan yapılır(kenar). 2 zincir çekilir ve tekrar arasına 2 zincirli 6 trabzan yapılır(orta).tekrar 2 zincir ve arası 2 zincirli 6 trabzan yapılır.

5 zincir çekilerek 3.sıraya geçilir. Alt sıradaki altılı trabzanın orta boşluğuna arasında 2 zincirli 6 trabzan yapılır. 2 zincir çekilerek boşluğa 3 trabzan yapılır. Tekrar 2 zincir çekilerek arasına 2 zincirli 6 trabzan yapılır (orta bölüm). 2 zincir ve 3 trabzan, 2 zincir ve arasında 2 zincirli 6 trabzan yapılır.

5 zincir çekilerek 4.sıraya geçilir. Kenar ve orta kısım boşluklarına arası 2 zincirli 6 trabzan ve diğer yuvalara 3 trabzan yapılır ve aralara 2 zincir çekilir. Artık yünlerin renklerine göre uyumlamalar ayarlanır ve istenen büyüklükte yapılır.


Uç kısım araları 2 zincirli 6 trabzan bir yuvaya yapılır ve 5 zincir çekilir. Tekrar arası 2 zincirli 6 trabzan yapılır ve sıra bu şekilde bitirilir. Sonraki sırada alt sıradaki gibi trabzan boşluklarına arası 2 zincirli 6 trabzan yapılır ve 3 zincir çekilerek alt sıradaki zincire sık iğne ile birleştirilir. Tekrar 3 zincir çekilir ve arası 2 zincirli 6 trabzan yapılır. Kenar ve ortadan arttırılır. 4 sıra yapılarak bitirilir.


İyi günlerde kullanınız.