12 Eylül 2009 Cumartesi

RULO PASTA ALTLIĞI


Malzeme:
15 x 35 cm.pembe muşamba
150 cm. 4cm.eninde pembe saten kurdele
iplik - makas - iğne - toplu iğne
dikiş makinesi

Kurdele pli yapılarak makine çekilir ve muşambanın çevresine tutturulur. Zigzag olarak makine çekilir. Rulo pastanızı şık olarak konuklarınıza sunabilirsiniz.
İyi günlerde kullanınız.


11 Eylül 2009 Cuma

ÇOK AMAÇLI KESELER

Malzeme:
evde bulunan kumaşlar ya da artık kullanmadığınız giysiler
iğne- iplik - makas
yün veya çeşitli ipler ya da kurdele
dikiş makinesi

Kumaşları uygun ebatlarda kesin. 3 çevresine makine çekin 4. kenar açık kalsın. Açık kalan kısmı kurdele geçirecek şekilde 1,5 cm. içe bükün ve makine çekin. Karşılıklı olarak iki yerden makasla kurdele geçecek şekilde kesin ve kestiğiniz yere ilik işi yapın. Kesenizin çevresinden 5 cm. daha uzun olacak şekilde 2 kurdele veya ip kesin ya da yünden zincir işi yapın. Çengelli iğne ile kurdelenizi açtığınız delikten geçirin ve aynı delikten geri çıkarıp iki ucu birleştirin. Diğer kurdeleyi 2. delikten geçirip aynı delikten çıkararak iki ucu birleştirin. Kurdeleler karşılıklı olduğu için kesenin kullanımı daha kolay olur.
Ayakkabı- terlik vs. kesesi olarak kullanabilirsiniz.

9 Eylül 2009 Çarşamba

ÖRTÜ


Malzeme:
Eski bir manto
astar için kumaş
1 yumak uygun renkte yün
tığ
iğne - iplik-toplu iğne
dikiş makinesi
Artık kullanmadığınız mantonuzu uygun bir şekilde kesip birleştirin.
Elde ettiğiniz kare ya da dikdört şeklindeki kumaşın çevresini 10 cm. içeriden ölçerek o ebatlarda örgü yapın. Köşeleri dönecek şekilde örün. Örgünüzü 3. sırada bitirin ve kumaşınıza birleştirin. Eğer evinizde uygun renkte astar için kullanabileceğiniz bir kumaş varsa onunla astarlayın. Kumaşınız yoksa elinizdeki ebatlarda kumaşa alarak astarlayın.
Astarlama işiniz bittikten sonra hafif ütüleyip dinlenmek istediğinizde üzerinize atabileceğiniz bu örtünüzü güle güle kullanınız.




8 Eylül 2009 Salı

MUTFAK ÖNLÜĞÜ

Malzeme:
Eski bir kanvas pantolon
eski bir kareli gömlek
2.10 cm sütaj
iğne-iplik-toplu iğne
dikiş makinesi



Orta parça; bitmiş hali,etek boyu 68 cm. , alt genişlik, 30 cm. , bel genişlik, 18 cm. üst genişlik 24 cm. olacak şekilde dikiş payları ile kanvas kumaş kesilir.
Yan parçalar; bitmiş hali , etek boyu 48 ,alt genişlik 24, üst genişlik 18 olarak kanvas kumaşın ön kısmı yüz yüze gelecek şekilde bir tafar düz diğer taraf çan olarak kesilir.
Kareli kumaştan 8 cm.eninde ve 60 cm.boyunda askı kesilir. askı ikiye katlanıp dikilir.
26 x 7 cm. üst kısım için hafif oval bir parça kareli kumaştan kesilir.
Askı 5 cm. iç kıma yerleştirilir ve üzerine kareli kumaş dikilir. alt uç kısmına sütaj yerleştirilerek yanlarla birlikte dikilir. Orta parçanın kenarlarına sütaj geçirilerek dikilir.
Kareli kumaştan 22 x 24 cm. yüzleri birbirine gelecek şekilde 2 ad. cep kesilir. Ceplerin üst kısmı çevrilerek sütaj dikilir ve cepler yan parçalara birleştirilir ve dikilir. Yan parçalar da bitince orta parçaya kenarlar birleştirilir ve dikilir. 8 x 75 cm. 2 ad. kanvas kumaş kesilir kenarları dikilerek bel kuşağı olarak eklenir. Mutfak önlüğü ütülenir ve keyifli yemekler yappak üzere kullanımınıza hazırdır.

7 Eylül 2009 Pazartesi

KUTU KAPLAYALIM








Malzeme:
Karton ve metal kutular
(ayakkabı ve çay kutuları)
Dolap içi yapışkan kağıtlar

Yapışkan kağıtlar kutuların ebatlarına uygun olarak kesilir. Arzu edilirse tamamı kaplanabilir. Şekiller vererek de kaplayabilirsiniz. Kutularınızı çok amaçlı olarak kullanabilirsiniz. Dolaplarınız daha şık ve eğlenceli olacaktır.

6 Eylül 2009 Pazar

KETEN KUMAŞLI DANTEL ÖRTÜLER


Malzeme:
Beyaz dantel ipliği
Tığ
Keten kumaş
toplu iğne - iğne- iplik- makas

Dantel ipliği ile küçük motfler yapılır. Motifler fotoğraftaki gibi birleştirilir.
Motifleri birleştirme işlemi bittikten sonra Keten kumaş orta kısmına yerleştirilerek düzgün bir şekilde iğnelenir ve teyellenir. Baskı yapılır. Kumaşın kenarları şekle göre düzgün kesilerek sürfile yapılır. Örtüler ütülenir ve kullanıma hazır olur.
İYİ GÜNLERDE KULLANINIZ.





5 Eylül 2009 Cumartesi

MUTFAK ÖNLÜĞÜ


Malzeme:
1 ad.beyaz eski bir tişört
kenar biyesi için beyaz eski penye tişort
iğne-iplik-toplu iğne
dikiş makinesi
Eski bir tişört genişlik ve boyu muhafaza edilerek üst kısmı 20 cm.olacak şekilde bel kısmına doğru yuvarlayarak kesilir.





Penye tişortten biyeler hazırlanır. Boyun ve bel için kuşaklar hesaplanarak önlüğün kenarları biyelenir. Ütülenerek önlüğünüz mutfakta kullanıma hazırdır.





4 Eylül 2009 Cuma

FIRIN ELDİVENİ



Malzeme:
35 x 15 2 ad.evdeki artık kumaşlar
35 x 15 cm. 2 ad.elyaf
35 x 15 astar için pamuklu pazen
150 cm.kenar biyesi için eski bir penye
toplu iğne -iğne - iplik
dikiş makinesi
ütü


35 x 15 cm ebatlarında elinize uygun bir kalıp yapınız.

Renkli kumaşlar yüz kısmı birbirine gelecek şekilde birleştirilerek üzerine kalıp konulup dikiş payı verilerek kesilir. Elyaf ve astarlık pzen de aynı şekilde kalıp konularak ikişer ad. kesilir. Kumaşın ters kısmına baş parmaklar aynı hizada olacak şekilde elyaf ve astar yerleştirilerek ütülenir. Kumaşa uygun bir iplikle verev olarak teyeller yapılır. Diğer parça da aynı şekilde hazırlanarak teyeller yapılır. Böylece kumaşlar birbirine dikilmiş olur. Bilek kısmı biyelenir. Astarlı yüzler içe gelecek şekilde birleştirilir. Kenarları biyelenir.
Ütüsü yapılır. Fırın eldiveniniz size hizmet vermeye hazırdır.