28 Ocak 2009 Çarşamba

KUTU SÜSLEYELİM


Malzeme:
yapışkanlı dekoratif kağıtlar,
plastik deterjan kutuları,
makas,
cetvel,
maket bıçağı,
kalem,
pergel,

Değişik ebatlarda deterjan kutuları

Hazırlanışı:

Kutuların yüksekliklerine ve çevresine göre kağıtlar kesilip düzgün bir şekilde yapıştırılır. Kapaklara da çaplarına uygun ebatlarda kesilip yapıştırılır.


Kutularımız değişik amaçlar için kullanılmaya hazırdır.
Yakınlarınıza hazırladığınız küçük hediyeleri de bu kutuların içerisine koyup hediye edebilirsiniz.

TIĞ ÖRGÜ KOLYE





Malzeme:

6 ayrı renkte boncuk

Beyaz naylon iplik

8 numara tığ

kolye kiliti

zincir



Yapılışı:


Naylon ipliğe sırayla boncuklar dizilir. Kırmızı, yeşil, turuncu, beyaz, mavi, siyah ve tekrar aynı sırayı takip ederek 3 metre dizilir. Tığ ile 5 zincir çekilir, birleştirilir. 2 sıra sık iğne yapılır. Sonra altı ayrı renkteki boncuklar bir sıra örülür. Herbir boncuğun arasından sık iğne ile birleştirilerek döne döne örülür ve bitince kıvrılmış bir görüntü olur. Tüm boncuklar bitene kadar örülür. Kilit ve zincir takılır.

İyi günlerde kullanınız.

12 Ocak 2009 Pazartesi

DENİZ ÜRÜNLERİNDEN KOLYE





Malzeme:
10 adet midye kabuğu
1 ad.deniz kestanesi
2 ad.deniz kozalağı
2 ad.iri gri inci boncuk
siyah renkli boncuk
30 adet beyaz boncuk
150 cm.ince misina



Hazırlanışı:
Misina ikiye bölünür ikitak misinaya 2 adet beyaz boncuk geçirilir. Kestane eklenir .Fotoğraftaki gibi boncuklar dizilir. İkili midye kabuklarının olduğu yerde misina ikiye ayrılır ayrı ayrı boncuklar geçirilir. O bölüm yapıldıktan sonra iki misina birleştirilir. boncuklar dizilir. Boyun çevresi uzunluğuna (baştan geçecek kadar) eriştikten sonra diğer tafar gibi yapılır en son başlangıç noktasında bitirilir. Misinanın ucu yakılarak sağlamlaştırılır.

KİTAP AYRAÇLARI

Malzeme:
Artık kumaşlar
20 x 18 renkli karton (bize gelen davetiyelerden de olabilir)
20 cm.kurdele
maket bıçağı
kurşun kalem
cetvel
yapıştırıcı
delici

Hazırlanışı:
Kumaşlara şekil verdikten sonra kartonumuzu 9 cm.den ortadan ikiye katlıyalım.(kumaşlarımız 16 x 6 cm olmalıdır)

Katladığımız kartonu açıp katlı yerden ve kenardan 2.5 cm.içeriyi işaretliyelim. Alt ve üst kısımlardan ise 3er cm.yi işaretliyelim. O noktaları cetvelle birleştirip maket bıçağı ile keselim ve düzgün bir pencere oluşturalım. kartonun kesik olmaya alt kısmına kumaşımızı ortalayarak yapıştıralım.









Kurumasını bekleyelim. Üst kısma gelecek olan kartonun da iç kısmına yapıştırıcı sürüp kumaş üzerine kapatalım . İyice yapışmasını sağlayalım.Yapıştırcının dışına taşmamasına özen gösterelim. Kurumasını bekleyelim. Kartonun alt kısmını santimleyerek ortasını işaretleyelim. Delici ile bir delik açalım ve kurdele geçirelim. Zevkle kullanacağımız veya yakınlarımıza hediye edebileceğimiz şık ayraçlarınızı güle güle kullanın.





5 Ocak 2009 Pazartesi

TAKILARIMIZI KENDİMİZ YAPALIM


Malzeme:
1 yumak kahverengi keten iplik
1 miktar bej rengi keten iptik
4 adet huni şeklinde kolye klipsi
4 adet turuncu cam boncuk
20 adet küçük turuncu buncuk
1 adet kolye kilidi
7 adet çivi iğne
1 adet ahşap makara
3 adet çivi
Yapılışı:
Ahşap makaraya eşit aralıklarda 3 adet çivi çakılır. Kahverengi iplige küçük turuncu boncuklar dizilir. Kahverengi iplikle makarada 2 adet 30cm.uzunlukta örgü örülür. (turuncu boncuklar aralara serpiştirilerek örgü yapılır) Huni şeklindeki klipsler çivi iğneler yardımıyla takılır. Bej renkli iplikle ucunun çiçeği örülür. Çiçeğin ortasına büyük boncuk dikilir. Uç kısımlarına çivi iğne yardımıyla boncuklar yerleştirilir. Kilit takılır.